İnanç Turizmi



Mersin Müslümanlar ve Hristiyanlar için çok önemli yapılara sahiptir. Müslümanlar için Tarsus’ta Eshab-ı Kehf başta olmak üzere, Ulucami, Makam-I Şerif Camii ve Danyal Peygamber Türbesi, Bilal-i Habeş Makamı ve Mescidi, Mencek  Baba Türbesi, Duatepe Türbesi, Mersin Merkez’de Muğdat (Şeyh Mikdat) Cami ve Türbesi, Müftü Camisi, Ulu Cami, Avniye (Tahtalı) Cami, Mut’ta Lalaağa Cami, Kızıl Minare, Silifke’de Silifke Alaaddin Cami, Gülnar’da Zeyne Türbesi ve Anamur’da Mamure Cami inanç turizmi için oldukça önemli yerlerdir.

Tarsus’ta St. Paul Kilisesi ve Kuyusu, Mersin Merkez’de Latin Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Erdemli’de Kanlıdivane (Kanytelleis), Silifke’de Cennet Mağarası (Obruğu), Meryem Ana Kilisesi, Zeus Tapınağı ve Kilise, Cehennem Mağarası (Obruğu), Olba Antik Kenti, Aya Thekla (Meryemlik - Hagia Thekla), Cambazlı Kilisesi, Mut’ta Alahan Manastırı, Dağpazarı Kilisesi (Corapissus), Anamur’da Kızıl Kilise tüm dünyadaki Hristiyanların ilgisini çekecek mekânlardır. 

Bu mekânlar için yatırım yapmaya gerek yoktur, sadece tanıtımla turistlerin gelmesi sağlanabilir. Böylece esnaf ve yerel halk yeni kazanç kapılarına sahip olmuş olur. 



INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @aytug_atici